2017 Drivers van het hoogste schavot

2017 Drivers van het hoogste schavot

Begin 2017 werden we weer overspoeld met de meest prachtige modellen A-merk drivers. In deze blog leggen we een paar toppers naast elkaar: de TaylorMade M1 en zijn broertje de TaylorMade M2, de Cobra King F7 en de Mizuno JPX-900… Wij waren verbaasd met de bevindingen!

Wat nemen we mee?
Bepakt en bezakt met leuk speelgoed voor volwassen kinderen (lees: golfverslaafden...) reizen we af naar de golfbaan met een aantal van de meest gewilde drivers van 2017. Wat hebben we bij ons?Blog Drivers 2017 GolfDriver.nl
TaylorMade is recent van eigenaar veranderd en is als golfmerk populairder dan ooit. Met het wegvallen van Nike als golfclub fabrikant zijn PGA-Tour topgolfers als Rory McIlroy en Tiger Woods aan boord gekomen bij Team TaylorMade waar toppers als Jason Day en Dustin Johnson al jaren de dienst uit maken. De topdrivers uit de TaylorMade collectie zijn vanochtend dus onmisbaar. 
Ook A-merk Cobra timmert onder de vlag van het grote Puma concern behoorlijk aan de weg met PGA Tour toppers als Ricky Fowler, Bryson DeChambeau en Lexy Thompson als ambassadeurs. Nieuwe GPS techniek in hun drivers, ijzersets met allemaal dezelfde lengte ijzers… het kan niet op met de technische vooruitgang zonder prijstechnisch uit de bocht te vliegen. Ook Cobra is dus vandaag van de partij.
Het Japanse Mizuno, voor velen misschien en beetje een outsider, is het 3e merk dat we vandaag laten knallen. ‘Ongelofelijk mooi’ is hoe we de nieuwe JPX-900 serie clubs het best kunnen omschrijven en daar waar relatief maar weinig toppers kozen voor Mizuno, zien we sinds de introductie van de 900-serie steeds meer toppers overstappen… Luke Donalds, Chris Wood en zelfs legende Nick Faldo zijn al lang fan en eerlijk gezegd, begrijpen we dat wel. Maar wat kunnen ze? We hebben ze uit het cellofaan getrokken en aan een test onderworpen.


Op naar de driving range……
Met 4 topdrivers in de tas en een lekker zonnetje op de bol staan we eind mei ’s-Morgens rond 10:00 uur op de driving range van de IJsselweide in Gouda. Lekker makkelijk want de ballen worden daar automatisch opgeteed dus bukken is niet nodig. Bal-tracertje aangesloten op een i-PAD en knallen maar. Wat hebben we toch een leuk vak!


TaylorMade M1 en M2TaylorMade M1 M2 driver Blog GolfDriver.nl
Zowel de TaylorMade M1 als M2 driver hebben we bij ons. Deze 2e generatie M-drivers lijken technisch veel op elkaar en dit jaar blijken ze nog succesvoller dan de vorige M-modellen. De M1 is daarbij de breed verstelbare versie, gefocust op een lagere, meer stuurbare balvlucht. Met de voordeligere M2 richt TaylorMade op de wat hogere handicap-golfers die mindere verstelbaarheid wensen en meer vergeving… Het design is top maar ook de binnenkant is speciaal. De combinatie van een titanium slagvlak met een uit laagjes carbon opgebouwde kroon maakt het clubhoofd licht maar naar verhouding is de onderkant zwaarder voor meer vergeving en een wat beter voorspelbare balvlucht. De eerste 10 ballen schieten van het M1-clubhoofd af… wát een mooi raak-geluid :-). Het voor TaylorMade zo specifieke, metaalachtige, hoge impactgeluid is luidruchtig maar prettig in het gehoor. De balvlucht is, met de soft-feel Volvik Vivid golfbal in fel oranje :-) niet heel laag maar ook zeker niet te hoog en gemiddeld komen we met 10 ballen uit op zo’n 270 meter totale lengte (240 meter carry). Wat een ‘lekker’ gevoel om goed te raken! Al die instelbaarheid (loft, balans, spin / zwaartepunt) hebben we standaard gehouden maar als je zin en tijd hebt, is het wel leuk om daarmee een middagje te goochelen. Al is het maar om te kijken ‘wat het doet’ en wat het beste past bij uw eigen swingbaan, swingsnelheid en swingtempo. Ook de M2 levert dat ‘kicken-zeg-gevoel’ De balvlucht is duidelijk wat hoger maar raken van de bal ‘voelt’ en klinkt nagenoeg hetzelfde. Ook het resultaat in afstand van 10 goed geraakte ballen is voor ons kleiner dan verwacht t.o.v. de M1: gemiddeld 265,5 meter. Wél lekker krachtig en stevig.

Cobra GolfDriver.nl King F7 driver Arccos
Cobra King F7
Doorbouwend op de succesvolle King F6 serie heeft Cobra de krachtige King F7 driver. Ontwerptechnisch niet zo heel bijzonder maar deze club is wél voorzien van een Arccos sensor die kan communiceren met een gratis App in uw smartphone. Dit zorgt ervoor dat u op 40.000 golfbanen de weg en de afstanden kent. Alle verzamelde info kan worden geüpload op uw PC… Leuk bedacht, zéker voor mensen die niet hun hele ronde op hun golfhorloge willen kijken. Alle in de laatste paar jaren opgebouwde techniek om het zwaartepunt laag te houden en de sweetspot zo groot mogelijk, zijn aan boord. Daarnaast is een nieuwe weg ingeslagen als het gaat om vormgeving. Verder valt er  eigenlijk weinig nieuws te melden en slaat de driver gewoon erg hard rechtdoor. Door de midden-hoge balvlucht is de driver geschikt voor iedere handicap. Balans- en loft-instelbaarheid zijn aan boord en komen prima van pas voor iedere golfer die het maximale resultaat uit zijn driver wil halen. De bal-impact klinkt luidruchtig en het balcontact voelt stevig en zeker, eigenlijk gewoon hetzelfde als destijds bij de F6. De eerste 2 slagen waren niet vol raak maar gemiddeld komen we met 10 goed geraakte slagen op 263 meter. Cobra is echt wel een topmerk en de resultaten zijn zeker keurig maar we ervaren op de één of andere manier toch wat minder spektakel… wat minder emotie...


Mizuno JPX-900GolfDriver.nl Blog Mizuno JPX 900 driver
Met een grote glimlach op het gezicht halen we de 2017 Mizuno driver uit het plastic. Met de gedachte: ‘De mooiste bewaren we tot het laatst’ slaan we de eerste ballen met deze driver. Hoe komt het toch dat Mizuno in Nederland maar zo-ie-zo wereldwijd niet veel populairder is? Deze JPX-900 driver is wel populair bij PGA spelers die niet onder contract staan van een specifiek merk maar echte toppers heeft Mizuno niet in haar eigen stal. Wellicht een keuze om hun budget aan ontwikkeling te besteden en niet aan sponsoring. De kwaliteit is zeker top want wat zíjn ze ongelofelijk mooi en gedetailleerd afgewerkt. Hier voelen we die extra emotie wél degelijk en omdat golf tóch voor een groot deel tussen de oren zit, onderschatten we het belang hiervan niet. Hoewel ‘mooi’ een kwestie van smaak is, ziet deze driver er in onze veruit het meest spectaculair uit van de 4 geteste modellen. En dan het slaan… Deze club geeft de beleving mee dat je ongelofelijk hard hebt geraakt. Het gevoel, het geluid, het balcontact… Hard raken doe je ook maar die éxtra afstand die je denkt voelen, meet je toch niet echt… Minstens 285 meter, zo voelt het… maar ‘slechts’ 265 meter is het gemiddeld na 10 goed geraakte drives. Vreemd… maar absoluut een prachtig, technisch geavanceerd slagwapen… super!


Conclusie: welke driver is nou het beste?

Tsja… zoals gebruikelijk met de ‘grote A-merken’ liggen de meetresultaten niet ver uit elkaar. Wél ligt de beleving in onze ogen ver uit elkaar. Gekoppeld aan meetresultaten wint TaylorMade met die fraaie M1 en M2 maar overduidelijk ‘voelt’ de Mizuno JPX-900 spectaculairder terwijl het resultaat nagenoeg gelijk is. Voor ons is dit wel de winnaar als het gaat om design en beleving. Kijk je naar vernieuwing dat moeten we Cobra met de King F7 zéker niet te kort doen. Ook al missen we het ‘willen hebben gevoel’ en oogt de driver mooi en geavanceerd, de emotie maakt dit model niet los bij ons. Die sensor is natuurlijk wél erg grappig en vernieuwend en hard slaan kun je met deze King F7 ook absoluut.


Zo… het zit er weer op! Een lekkere ochtend met veel driver-geweld. Toch gaan we met een ander gevoel over de clubs naar huis dan waar we vanochtend mee het terrein opreden. Ook al zijn we bij GolfDriver.nl insiders en gaan deze clubs dagelijks door onze handen, toch blijft golf echt een sport van beleving! Fabrikanten die dáár gebruik van maken, bepalen wat er gebeurt in deze interessante markt. 

Reacties

  1. Patrick Janssen Patrick Janssen

    Leuke blog, mannen. Ben voor de JPX-900 gegaan aan de hand van deze blog :-). Bedankt, ook voor de snelle levering vans de driver!

  2. Eric van L. Eric van L.

    Leuk, nuttig en het maakt wel weer duidelijk dat dé topmerken veel bij elkaar afkijken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden