Drivertest: Mizuno JPX-850 v Titleist 915 D3

Drivertest: Mizuno JPX-850 v Titleist 915 D3

Wat blijft overeind als alleen kwaliteit telt? Deze week kijken we of de Mizuno JPX-850 driver stand houdt tegen de gedoodverfde favoriet: Titleist's 915 D3 driver...

Inmiddels is het wel een duidelijk verhaal. Vraag 100 golfers wat het allerbeste golfmerk is en minstens 75% roept "Titleist". Dat kan wel zo zijn maar dat mag dan ook wel als je kijkt naar prijsniveaus. Titleist is erg goed maar toch ook erg kostbaar. Zo nu en dan is het dan ook gewoon leuk om dit redelijk arrogante topmerk eens tegenover ander supermateriaal te zetten. Een "Head To Head": wie heeft de langste (balvlucht)? Wij insiders in de markt voor golfmateriaal denken te weten wie dan wint maar het landschap van nieuwe drivers bekijkend, beginnen we toch een beetje te twijfelen. Is Titleist nog leading?

Mizuno JPX-850 driver versus Titleist 915 D3 driver
We zijn op weg naar de driving range met twee drivers voor de gevorderde golfer. In de éne hand de prachtige 445cc Titleist 915 D3 driver, in de andere de nieuwstLuke Donald met de JPX-850 drivere Mizuno JPX-850 met 440cc clubhoofd. Niet de grootste joekels maar nu al, een paar maandjes na introductie, zeer geroemd. Inmiddels is het al geen verrassing meer dat de drivers loft instelbaarheid in de hosel hebben en dat we met wat gewicht kunnen schuiven om de balans en dus de balvlucht te veranderen aan voorkeur, omstandigheden, bui, vorm, weer, whatever. Leuk speelgoed voor échte golfers.


Aan de slag in Gouda

De IJsselweide leent zich prima voor dit soort tests omdat de ballen op de driving range automatisch worden opgeteed. Goed voor luie golfers die het niet erg vinden om snel veel ballen te slaan, haha. Handenwrijvend trekken we de beide drivers uit de jas. We beginnen met de underdog: wat is die Mizuno JPX-850 mooi, diep blauw. Ziet er bijzonder goed uit. Ingesteld op 10,5* graden gaat deze stiff shaft driver aan de bak en wat klinkt ie goed! Blij verrast, al zijn we van Mizuno wel behoorlijke kwaliteit gewend, is dit toch beter dan ooit. De bal vliegt... en vliegt ... en vliegt... en komt neer hoog in het achternet dat op zo'n 240 meter staat. Wow,  dat is niet verkeerd! We hebben de Trackman mee dus die verklapt de details van de slagen. Zo slaan we, na wat inslaan, 10 ballen die op een paar uitschieters na, soortgelijke nummers laten zien. Alles wordt genoteerd en de allerbeste en de allerslechtste drive worden geschrapt. De Mizuno driver hebben we ingesteld op maximale afstand en dat blijkt ook wel.

Vervolgens is de Titleist driver aan de beurt, ook met stiff shaft en op 10,5* loft ingesteld. Fonkelnieuw want het plastic zit nog om het zwart hoogglanzende materiaal heen. Wat ziet ie er ook goed uit... beetje technisch ontwerp met dat stervormig streep-patroon op de kroon. Spectaculair! Ook hiermee slaan we 10 ballen achter Titleist 915 D3 driverelkaar. Ongelofelijk hoeveel de drivers qua karakter op elkaar lijken. We hadden veel verwacht maar dat niet. Het geluid is praktisch hetzelfde (ok, Titleist is ietsje luidruchtiger), de balvlucht is bijna identiek en ook de specs komen nagenoeg overeen. Wat wél opvalt aan de statistieken is dat de spinrate bij Mizuno nóg lager is als bij de Titleist waardoor de bal langer door rolt!


Conclusie: De namen en rugnummers!

Na 2 x 10 ballen hebben we het plaatje helder en gaan we er even bij zitten. Met de koffie in de éne hand en een printje in de andere trekken we de eindconclusie van een half uurtje stunten. De resultaten zijn superieur te noemen want beide drivers laten écht zien wat ze moeten laten zien: kracht, techniek, richting en vergeving. Maar let op: verste bal van de middag: Mizuno met 314 meter! (Titleist 302 meter), Verste gemiddelde afstand: Mizuno met  292 meter (Titleist 288 meter). Laagste gemiddelde spinrate: Mizuno met 2180 RPM (Titleist 2224 RPM)....

Wáááát? Inderdaad, al zijn de verschillen niet spectaculair groot en al is het misschien morgen weer anders, Mizuno klopt vandaag Titleist op alle 3 de onderdelen. Dát hadden wij ook niet verwacht, haha. Natuurlijk blijft persoonlijke voorkeur bepalend en heeft u als golfer uw eigen interpretatie maar de electronische meter (Trackman, dus ook nog een goeie!) liegt niet. Vandaag was Mizuno de baas!


Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden