Golfmateriaal... wát een markt!

Golfmateriaal... wát een markt!

Hoe het eraan toe gaat in de golfbranche, is een verhaal apart. Door de enorme snelheid van ontwikkelen van nieuwe producten zakken de collecties al snel in prijs. Maar is dat nou een voordeel of een nadeel?

Veel van onze klanten scannen elke paar weken onze webwinkel om de nieuwe aanbiedingen te ontdekken. Begrijpelijk want er gebeurt nog al wat in onze golfbranche en dus wijzigen prijzen snel. Topmerken als TaylorMade, Nike Golf en Cobra komen elk jaar met nieuwe collecties. Telkens weer splinternieuwe innovaties waardoor golfers veel te kiezen hebben. De échte 'consumption pioneers' kunnen hun hart ophalen bij al dat moois. Dat zijn ook de spelers die misschien wel elk jaar of elke 2 jaar de tas vullen met de allernieuwste golfclubs. Kostbare geschiedenis natuurlijk maar up to date ben je dan in ieder geval wél! Voor sommige mensen speelt geld nu eenmaal geen rol :-).Driving Range

Na de introductie, vaak rond de herfst, zijn de nieuwste series golfclubs te koop tegen de 'normale' introductie prijs. Een grote groep serieuze golfers kan niet wachten om die nieuwste serie aan te schaffen. Soms kopen ze al vóór de introductie van betreffende serie in de Pre-sale hun clubs. Vaak rijdt deze groep golfers dan ook direct na ontvangst van hun bestelling rechtstreeks naar de golfbaan om e.e.a. op de driving range te proberen. Nieuwe modellen betekent vaak ook weer nieuwe ontwikkelingen, een nieuw design en nóg mooiere en betere clubs dan men al gewend was. Per collectie zijn de verbeteringen ook weer niet zo heel erg groot maar onder het motto 'alle beetjes helpen' is er al snel een reden voor deze categorie golfers om weer wat nieuws te kopen.

Een paar maanden na de eerste introductie, begin van het nieuwe jaar, zijn er vaak al de eerste prijsdalingen. Veel golfshops houden het hoge prijsniveau (te) lang vast maar zéker op GolfDriver.nl zijn we snel met het aanscherpen van de verkoopprijzen. We hebben een naam hoog te houden, dus wachten we daar niet te lang mee. Vervolgens zal in de loop van de zomer de prijs nóg verder zakken. Door toenemende concurrentie en leuke zomeracties ligt het prijsniveau inmiddels nog maar op zo'n 75% van de introductieprijs. Langer wachten kán meer voordeel opleveren maar kan er ook voor zorgen dat u nét te laat bent.

In de loop van de zomer zullen de clubs uit de dan 8 á 9 maanden oude collecties al aardig op beginnen te raken. Te laat besluiten om tot aanschaf over te gaan, kan dan al op een teleurstelling uitdraaien. Díe producten die een jaar na hun introductie nog niet uitverkocht zijn, zakken vervolgens nog verder weg in prijs. Heel veel keus in welke uitvoering u precies wenst, is er dan niet meer maar prijstechnisch interessant is het zeker!

Er is een grote groep golfers die tijdens deze periode 'aast' op de koopjes. Golfclubs en golfsets maar ook golftassen zijn rond de herfst en begin winter het meest voordelig en vaak nog net niet uitverkocht. wintergolfGewoon splinternieuwe golfproducten met volle garanties maar te koop voor een fractie van de introductieprijs. Op GolfDriver.nl staan veel dat soort 'restanten' voor spectaculaire prijzen aangeboden. Vaak met kortingen die kunnen oplopen tot 75%. Intussen roepen de grote fabrikanten alweer dat de nieuwe collecties voor het volgende jaar er aan gaan komen. Nóg mooier en nóg spectaculairder dan voorheen. Vreemd genoeg hebben ze dan nog gelijk ook... 

Overigens is het een feit dat het op maat 'fitten van golfclubs' bij uitlopende collecties meestal onmogelijk is. Zodra de sets op de plank klaar liggen worden ze in standaard uitvoering verkocht. Voor 85% van de golfers geen probleem maar voor hele lange of hele korte mensen nog wel eens lastig. Fitting is dus voorbehouden aan de nieuwe, lopende collecties golfclubs.

Tja, die golfmarkt zit vreemd in elkaar. Het tempo van ontwikkelen van nieuwe ideeën, nieuwe technieken en nieuwe designs gaat zó snel dat als u nog speelt met clubs die 5 jaar oud zijn of nog ouder, u écht wat mist. U doet uzelf te kort zullen we maar zeggen. Dat laatste is natuurlijk een grap maar dat de snelheid in het ontwikkelen van nieuwe technische inzichten in golfmateriaal het materiaal toegankelijker heeft gemaakt, staat vast. Golf is geen eenvoudige sport maar het wordt gemakkelijker met nieuwer materiaal, dat staat vast. Oude clubs zijn veel minder 'vergevingsgezind'. Goed bedoeld uw oude golfset cadeau doen aan een beginnende golfer is alleen aan te raden als u betreffende liefhebber zwaar wilt ontmoedigen... (aan te raden als u bang bent voor concurrentie :-))

Reacties

  1. Ludovicus Van Doninck Ludovicus Van Doninck

    Waar kan ik de nieuwe golfgids van NL kopen ?? Op www.golfdriver.nl. Hier is de link: https://www.golfdriver.nl/tee-off-de-golfgids-van-nederland.html

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden