Offline of online golfclubs kopen?

Offline of online golfclubs kopen?

Wat vindt u? Bedreigen de online golfshops het bestaansrecht van de golfbaanshops of is de 'online-ontwikkeling' net als bij kleding, boeken en muziek niet te stoppen?

Tegenwoordig worden er online bijna net zoveel golfclubs verkocht als offline in de 'ouderwetse' golfshops. Nog geen 5 jaar geleden was de verhouding 10% online versus 90% offline dus de verschuiving is echt niet van de lucht. Wat mensen daarvan vinden, verschilt nogal en die reacties worden ook regelmatig op ons afgevuurd. Soms vriendelijk en 'dankbaar' soms agressief en verwijtend. Ach... alles verandert dus dit zat er ook al even aan te komen. U zult begrijpen welk standpunt wij graag verdedigen :-)

Prijswintergolf
Er zijn twee redenen te verzinnen waarom mensen hun golfclubs online gaan kopen: geld en tijd. Juist die twee zaken zijn schaars voor velen dus dat is begrijpelijk. Het gemak van het online bekijken van aanbod zonder de eindeloze 'gekleurde' verhalen van verkopers vinden veel golfers wel prettig. Een beetje advies is vaak al voldoende om uw eigen aankoopkeuzes te maken (en niet die van de verkoper). Dat online aanbieders in de meeste gevallen lagere verkoopprijzen hanteren is niet zo vreemd. De kostenverhogende factoren als personeel en vierkante meters winkeloppervlak zijn bij online golfshops niet tot nauwelijks aanwezig. Die verschillen kunnen uitéén lopen van enkele euro's tot tientallen of zelfs honderden euro's. Dat is dus steeds vaker erg interessant. Trend is dat veel online aanbieders ook een afhaallokatie hebben die de prijs toch weer iets opdrijft (kost tóch geld) maar goed... het brengt ook een gemak. In de meeste gevallen gaat dát meer over vertrouwen en is het een geruststelling om met klachten ergens te kunnen aankloppen. Dat zit blijkbaar meer tussen de oren want online shops zijn volgens het consumentenrecht ook verplicht om service en garantie te verlenen. Zeker die shops die zijn aangesloten bij een geregistreerde keurmerk organisatie (als Webshop Keurmerk) hebben zichzelf deze verplichting opgelegd en worden ook op de vingers gekeken door de Consumentenbond of Stichting Consuwijzer.

Kwaliteit, garantie
Voor wie nog vraagtekens zet bij de kwaliteit van online gekochte golfproducten, kunnen we kort zijn: Die is gelijk. Los van gekopiëerde golfclubs uit Azië die via bij louche golfshops wordt verkocht als écht, is de kwaliteit van de producten hetzelfde en zijn de garanties van de premium merken online niet anders dan offline. Daar hoeft u dus geen extra euro's voor uit te geven. Hoe u erachter komt of de webshop waar u wilt gaan kopen, louche is of niet, is natuurlijk lastig. Vaak is een 'rondje google-en' al voldoende om erachter te komen of een bepaalde shop discutabel is. Dat risico ligt vooral bij Aziatische golfshops en enkele Engelse shops maar niet zozeer bij Nederlandse golfshops.

Clubs op maat 'gefit'driving range
Voor heel veel golfers is het op maat laten maken dé reden om hun clubs niet online te kopen. De webwinkelier zou nooit goed kunnen adviseren als de klant niet voor hem staat. Met fitten wordt verstaan: het op maat en specificatie maken van clubs volledig gericht op de golfer die het gaat gebruiken. Hier worden diverse metingen gedaan aan lichaam en techniek en aan de hand daarvan worden de clubs aangepast. Over de noodzaak van het wel of niet fitten van golfclubs hebben we al eerder een interessante Blog geschreven. Klik op onderstaande link om dit te lezen: http://www.golfdriver.nl/blogs/golfdriver-blog/to-fit-or-not-to-fit/

Voor diegene die het niet lezen komt het in het kort op het volgende neer: fitten is lang niet altijd noodzakelijk, zeker niet bij beginnende of licht gevorderde golfers. De premium-merken leveren clubs die zijn afgestemd op een zo groot mogelijke doelgroep dus in de meeste gevallen (90%) gaat dat prima. Die overige 10% zijn voornamelijk golfers met 'afwijkende lichaamsafmetingen' of specifieke wensen. Fitters denken daar begrijpelijk anders over. Vaak wordt, veelal gestuurd door commerciële belangen, geroepen dat het absoluut noodzakelijk is. Als dat écht zo zou zijn, was er online niet zo'n enorme vraag. De topgolfers die maximaal willen profiteren van hun materiaal, zullen toch wel laten fitten. En uiteraard is er ook niks op tegen om u tegen betaling te laten meten in een 'offline' golfshop en uw set veel voordeliger met de juiste, gemeten specificaties online te bestellen... Dat scheelt tot honderden Euro's in de knip.

Conclusie
U begrijpt dat wij als online golfshop deze online ontwikkelingen in de markt voor golfmateriaal alleen maar aanmoedigen. U als koper zal begrijpen dat er veel geld te besparen is door goed op te letten. En wilt u zich laten fitten, dan moet u dat vooral doen want fitters zijn over het algemeen (!) vakmensen met verstand van zaken. Of het nodig is in uw specifieke situatie zal u zelf moeten beoordelen :-). Tussentijds helpen wij graag veel fanatieke, prijsbewuste golfers aan voordelig golfmateriaal. Veel plezier met de golfsport! Reacties zijn altijd welkom!


Reacties

  1. Patrick Reems Patrick Reems

    Leuke discussie. Koop zelf altijd online en zie dan ook geen probleem in deze ontwikkeling. Begrijp echter wel dat de golfbaanshops niet blij zijn. Maar ja, dat zijn de CD winkels, boekenwinkels, kledingzaken, etc ook niet... Lekker doorgaan met wat jullie aan het doen zijn. Dat kan ik zeer waarderen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden