Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel SIM Driver 2020

SIM Driver 2020

€579,00 €549,00
op voorraad
De meest uitgebreide TaylorMade driver op dit moment is de SIM. Deze maximaal instelbare driver is aerodynamisch gevormd voor meer snelheid, is zeer explosief en toch zeer vergevingsgezind. High-Tech innovaties in een meer dan fraaie behuizing. Topmodel!
Direct uit eigen voorraad leverbaar!
Vóór 15:30 uur besteld, dezelfde werkdag al verzonden...
Golfsets, golfclubs, golftassen en meer.
 • Orders > € 100 gratis verzonden!
  Verzending binnen Nederland
 • Besteld vóór 15:30 uur, volgende werkdag afgeleverd! (NL)
  Geldt voor alle voorraadproducten
 • Klantenservice: 0031 (0)85-0602099
  08:30-17:00 uur / ma-vrij
 • Betrouwbare garanties!
  Minstens 12 maanden garantie
Beschrijving

TaylorMade is, als grootste leverancier van drivers, fairway woods en hybrides in Europa, zichtbaar goed bezig als het gaat om vernieuwen van haar producten. Wat betreft de drivers zagen ze er vorig seizoen al erg goed uit, dit jaar wordt het met de SIM en SIM Max drivers alleen maar mooier. Deze aerodynamisch vormgegeven, nieuwe collectie drivers zien er visueel behoorlijk baanbrekend uit en dat is met de specificaties en de daardoor verbeterde prestaties niet anders.

De techniek
Als een premium fabrikant als TaylorMade claimt de vorm van de driver opnieuw te hebben uitgevonden, kun je dat niet anders dan serieus nemen. SIM staat voor Shape In Motion en met de voor seizoen 2020 geïntroduceerde SIM uitvoering (directe opvolger van de M5 van vorig jaar) verlegt deze fabrikant de grens. Deze SIM onderscheidt zich van het SIM Max model dankzij de Sliding Weight Technology. Hierdoor is de balans en de hoeveelheid spin instelbaar. Met het Asymmetric Sole & Inertia Generator design is veel gewicht ver achterin de driver geplaatst, deels in de staartvin-achtige vleugel van het clubhoofd. Het nog lagere en diepere zwaartepunt dat daardoor ontstaat, zorgt voor meer power en meer vergeving. De Speed Injected Twist Face kennen we nog van vorig jaar en slaat op de enigszins gebogen vorm van het clubblad / slagvlak waardoor de afwijking bij onzuiver geraakte ballen, kleiner wordt dan voorheen. Interessant voor de hogere HCP-ers. Ook aardig is dat de hoogte / grootte van het slagvlak bij de SIM drivers verschilt. Bij de SIM Max-D is ie op zijn grootst, bij de SIM Max is hij iets kleiner en bij de SIM (die bedoelt is voor ver gevorderde golfers) is het slagvlak kleiner. 
De driver is gemaakt van verschillende materialen om de gewichtsverdeling optimaal te krijgen. Deze Multi-Material Construction laat zien dat als je de kroon van vederlicht maar ijzersterk Carbon maakt dat dit het zwaartepunt omlaag brengt en het MOI (Moment of Inertia) omhoog. Hierdoor neemt de vergevingsgezindheid toe waardoor je als golfer meer marge krijgt om niet helemaal zuiver te raken voordat de bal links en rechts de baan uit vliegt. Erg prettig. Met de Inverted Cone Technology hebben ze het raakvlak / clubface ultradun kunnen maken wat bijdraagt aan meer balsnelheid.
GolfDriverNL-TaylorMade-SIM-Loft-InterlbaarheidAls laatste belangrijke techniek in deze drivers noemt TaylorMade de Thru-Slot Speed Pocket die in de nieuwe drivers iets in vorm is aangepast. Deze techniek zorgt dat de zool veel flexibeler wordt voor meer balsnelheid en verbeterde vergeving bij onderop het clubblad geraakte mis-hits. Alles in het teken van betere speelbaarheid. 

Maximale instelbaarheid
Bijna een standaard feature op een moderne driver is de loft instelbaarheid. Ook dit heeft de TaylorMade SIM aan boord. De loft is 2 graden omhoog en 2 graden omhoog instelbaar. Handig want hierdoor heeft u de mogelijkheid om de driver in te stellen op de loft die het best past bij uw swing. De afbeelding hiernaast laat het bereik (Trajectory) zien. Daarnaast heeft deze driver Sliding Weight Technology te herkennen aan de grote schuifregelaar op het clubhoofd. Hiermee is de balans te regelen en daarmee de karakteristieken van de balvlucht met bijbehorende spinrate. Ideaal voor veeleisende golfers die volledige controle zoeken.

Standaard uitvoering
De TaylorMade SIM driver is verkrijgbaar met verschillende shafts. In de Regular flex uitvoering is dat de Mitsubishi Diamana graphite shaft met daarop de zwart-witte GolfPride Z-Grip. In Stiff een HZRDUS Smoke graphite shaft.
Fitting opties: Belt u gerust met de GolfDriver.nl klantenservice (Tel.: 085-0602099) voor persoonlijk advies of om specifieke wensen te bespreken.

 

   

Speler Heren
Afwerking / kwaliteit 93
Vergevingsgezindheid 88
Techniek / innovatie 94
Prijs - kwaliteit verhouding 89
Overall score 93
Geschikt voor HCP 0 - 24
Headcover Inclusief original headcover
Loft instelbaar Ja
Shaft Mitsubishi Diamana S Limited 60
Kleur Zwart Wit
Garantie Dit product heeft 2 jaar fabrieksgarantie
Overige -