Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Launch Pad IJzers 5-PW 2020 (steel shaft)

Launch Pad IJzers 5-PW 2020 (steel shaft)

€649,00 €599,00
niet op voorraad
Wilson slaat met de Launch Pad ijzers een nieuwe, heel vergevingsgezinde weg in. In deze hybride-ijzerset 'kruist' men de voordelen van hybride clubs met 'normale' ijzers. Resultaat is een fijne, eenvoudig speelbare set clubs met veel power en controle.
Geschatte levertijd: 3 - 7 (werk)dagen
Golfsets, golfclubs, golftassen en meer.
 • Orders > € 100 gratis verzonden!
  Verzending binnen Nederland
 • Besteld vóór 15:30 uur, dezelfde werkdag verzonden!
  Geldt voor alle voorraadproducten
 • Klantenservice: 0031 (0)85-0602099
  09:00-17:00 uur / ma-vrij
 • Betrouwbare garanties!
  Minstens 12 maanden garantie
Beschrijving

Je ziet het al van verre: deze Wilson Launch Pad ijzers zien er anders uit dan gemiddelde ijzers. Toch is er een categorie golfers gebaat bij dit soort hybride-ijzers. Aan de constructie en de vorm van het clubhoofd moet je misschien even wennen maar deze categorie clubs is verrassend vergevingsgezind. Veel minder 'Fat shots' (eerst de grond, dan de bal) door het grote zooloppervlak. Absolute aanrader voor (startende) golfers die moeite hebben met zuiver raken van de bal.

GolfDriverNL-Wilson-Staff-Launch-Pad-ijzers

De techniek: kruising tussen ijzer en hybride

Voor seizoen 2020 heeft Wilson met de Launch Pad ijzers een prachtige kruising tussen ijzers en hybride gemaakt met als doel golf eenvoudiger te maken. Door het Hollow Design, een volledig holle constructie, is het clubhoofd diep en voelen de clubs heel licht en krachtig aan. De Launch Pad Sole maakt de zool heel breed waardoor de club zich niet in graaft als je te laag raakt en veel gras dreigt mee te slaan. Minder verlies van clubsnelheid en meer afstand zijn daarvan het logische gevolg.
De gewichtsverdeling in het clubhoofd is bij deze clubs ook echt wel anders dan bij reguliere ijzers. Er is meer ruimte om veel gewicht achterin het clubhoofd te plaatsen waardoor het Moment Of Inertia (MOI) veel hoger ligt dan bij de betere Game Improvement ijzers. Maximale vergevingsgezindheid is daardoor gegarandeerd. De constructie laat ook toe dat de sweetspot heel groot is waardoor men niet zuiver geraakte ballen minder afwijking in de balvlucht ervaart. Hierdoor zijn startende golfers die de bal nog niet zo consequent slaan, dé doelgroep voor deze ijzers. Ook golfers met een wal lagere swingsnelheid omarmen deze techniek omdat het relatief eenvoudig is om meer lengte in de balvlucht te krijgen. Kortom... ze zien er misschien wat merkwaardig uit, effectief zijn ze zeker, deze zeer toegankelijke Wilson Launch Pad hybride ijzers.

MidSize grips af-fabriek

Bij deze Wilson Launch Pad ijzers heeft de fabrikant MidSize grips gebruikt in de standaard uitvoering. Los van of men wat grotere handen heeft of niet is bekend dat de doelgroep voor deze clubs meer controle over de balvlucht laat zien als de grips iets dikker zijn. Het zijn maar een paar millimeters maar dikkere grips betekent voor de meeste golfers dat er minder hard in wordt geknepen tijdens de slagen en die ontspanning veroorzaakt betere slagen.

Standaard uitvoering

Deze Wilson Staff Launch Pad 2020 ijzers zijn standaard gefit met de lichte KBS Tour 80 steel shafts en Wilson Staff WS-2 Crossline MidSize grips voor meer comfort en controle.
Fitting opties: Belt u gerust met de GolfDriver.nl klantenservice (Tel.: 085-0602099) voor persoonlijk advies of om specifieke wensen te bespreken.


Speler Heren
Aantal clubs 6 clubs: 5,6,7,8,9 en PW
Overall score 89
Techniek / innovatie 89
Prijs - kwaliteit verhouding 88
Afwerking / kwaliteit 87
Vergevingsgezindheid 90
Geschikt voor HCP 12-54
Shaft KBS Tour 80 steel shaft
Grip Tour Velvet MidSize grip
Soort clubhoofd Hybride- IJzer Hollow Design
Kleur Zwart
Overige -
Garantie 2 jaar fabrieksgarantie