Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Ultra XD 14-Delige Golfset Met Golftas 2020 (steel shaft)

Ultra XD 14-Delige Golfset Met Golftas 2020 (steel shaft)

€399,00 €319,00
niet op voorraad
Wilson is al jaren marktleider in het starterssegment. Terecht want deze complete, vergevingsgezinde Wilson Ultra XD golfset is een échte aanrader! Alle eigenschappen om voordelig en snel te leren golfen zijn er.
Nieuwe voorraad: 3e week dec. 2020
Golfsets, golfclubs, golftassen en meer.
 • Orders > € 100 gratis verzonden!
  Verzending binnen Nederland
 • Besteld vóór 15:30 uur, dezelfde werkdag verzonden!
  Geldt voor alle voorraadproducten
 • Klantenservice: 0031 (0)85-0602099
  09:00-17:00 uur / ma-vrij
 • Betrouwbare garanties!
  Minstens 12 maanden garantie
Beschrijving

Wilson is niet alleen al jaren een klinkende naam in de tennissport maar ook in de golfsport is dit A-merk al lang marktleider met haar starters sets. Met de 2020 Ultra XD sets (technisch gelijk aan de X31 sets maar met iets mooiere afwerking) zijn alle eigenschappen geïntegreerd om voordelig kennis te maken met golfsport en snel de belangrijkst vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor dit segment zijn kwaliteit en afwerking van deze Wilson Ultra XD golfset bijzonder fraai. De golftas is t.o.v. de eerdere modeljaren én t.o.v. de vergelijkbare Wilson X31 sets van mooier afgewerkte materialen gemaakt.

Maximale technische ondersteuning om snel te leren golfen

Met deze nieuwe, doorontwikkelde 2020 versie overtreft Wilson de vorige versies als het gaat om zowel eigenschappen als afwerkingsniveau. De clubs hebben verder verbeterde eigenschappen die perfect aansluiten op dat wat beginnende tot enigszins gevorderde golfers nodig hebben. Alle type clubs zijn maximaal vergevingsgezind gemaakt. Hierdoor zal als u uw bal niet volledig in het midden van de club heeft geraakt, deze toch redelijk de bedoelde richting en lengte behouden. Dat komt omdat de bij de driver, fairway wood en hybride het gewicht in het clubhoofd laag en ver achterin is geplaatst. De ijzers hebben een enorme sweetspot of de 'oversized' clubhoofden en het zwaartepunt is zo laag mogelijk gehouden om de bal gemakkelijk de lucht in te kunnen krijgen.

GolfDriverNL-Wilson-Ultra-XD-starters-golfset-golfles

IJzers met graphite shafts of stalen shafts?

De ijzers in deze Ultra XD sets in 2020 uitvoering zijn verkrijgbaar met graphite shaft of stalen shaft. Heeft u het liefst zo licht mogelijke clubs en heeft u een hekel aan de heftige trilling op uw handen wanneer u niet volledig zuiver raakt, dan zijn graphite shafts voor u perfect. Vindt u het fijner om wat zwaardere, meer feedback gevende clubs te hanteren, dan zijn ijzers met steel shaft optimaal. Kwestie van voorkeur dus...

Samenstelling

Deze 14-delige herensets bestaan uit 10 golfclubs, 3 headcovers en een standbag golftas:

 • Driver - 460cc - 10° loft
 • Fairway wood 3 - 15° loft
 • Hybride club 5 - 25° loft
 • IJzers 6,7,8,9 
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW) 
 • Klassiek design 'Blade' putter met steel shaft, 34 inch
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride club)
 • Lichte cartbag met draagband
 • Bijpassende regenkap

Welke uitvoeringen zijn er?

Allereerst is de Ultra XD set er in een dames en een heren uitvoering. Damesclubs zijn iets korter en alle clubs (op de putter na) zijn voorzien van lichte graphite shafts. Bij heren kunt u kiezen voor een set met graphite shaft ijzers of steel shaft ijzers (zie bovenstaand). Ook maakt Wilson deze Ultra XD sets in standaard lengte en in +1 inch versie. Hierbij zijn (alleen) de ijzers circa 2,5 cm verlengd, speciaal voor langere mensen. Let wel... alleen de ijzers zijn dan langer dan standaard omdat die moeten passen bij uw lichaamslengte. Bij een driver, fairway wood of hybride club is dat niet belangrijk.  

Prijs versus kwaliteit

De kwaliteit van deze Wilson heren-golfsets is voor dit prijssegment opvallend goed. Blijft u echter wel realistisch want u begrijpt dat in het hogere segment het kwaliteitsniveau van de materialen, de afwerking en de technische eigenschappen hoger ligt. De perfecte prijs / kwaliteit verhouding is echter ideaal is voor starters die niet te veel willen uitgeven aan een A-merk golfset met betrouwbare garanties.

Aanpassingen / clubfitting mogelijk?

In dit prijssegment kunnen clubs niet worden aangepast / gefit. Deze boxed sets worden standaard geleverd in een vaste samenstelling en de clubs zijn voorzien van regular flex graphite shafts en Wilson standaard-herengrips. De specificaties zijn gericht op een zo breed mogelijke doelgroep. Voor startende golfers zijn kleine verschillen in clublengte of gripdikte nog niet zo belangrijk. In het begin staat u niet elke keer in dezelfde houding ('stand') achter de bal om te slaan.  Pas als u vaak golft, meer ervaring krijgt en een vaste 'stand' en swing ontwikkelt, kan clubfitting belangrijker worden.

Speler Heren
Kleur Zwart
Aantal clubs 10
Soort golftas Standbag
Overall score 83
Techniek / innovatie 80
Prijs - kwaliteit verhouding 88
Afwerking / kwaliteit 80
Vergevingsgezindheid 85
Geschikt voor HCP 20 - 54
Shaft IJzers hebben een steel shaft, 'woods' een Wilson Firestick graphite shaft
Headcover Incl. 3 stuks headcovers (woods)
Overige -
Fabrieksgarantie Dit product heeft 1 jaar fabrieksgarantie