De markt voor golfclubs is de laatste 20 jaar zo'n 10 maal zo groot geworden. Golf is als sport enorm gegroeid en een branche geworden waar veel geld in omgaat. Helaas trekt deze markt ook mensen aan die daar langs de illegale kant misbruik van willen maken. Golf is voor oplichters "big business" geworden en parallel aan de innovatieve vernieuwingen van de diverse fabrikanten van golfclubs is er een enorme markt ontstaan in gekopieerde golfclubs. Knap nagemaakte clubs die er optisch nagenoeg gelijk uitzien ten opzichte van hun origineel maar uiteraard niet voorzien van de geavanceerde innovaties.
Counterfeited clubs, hoe zit het?
Maar liefst 95% van de gekopieerde 'counterfeited clubs' (nagemaakte clubs vrij vertaald)worden illegaal geproduceerd in Azië en helaas veelvuldig verkocht op de Europese en Amerikaanse markt. Vooral via online kanalen als Wish.com, Amazon en Ebay maar ook via Marktplaats blijkt men in Nederland regelmatig slachtoffers te 'vinden'. Als koper blijft het een lastig te herkennen fenomeen, zéker omdat de technieken om mooie kopieën te kunnen maken, steeds geavanceerder wordt. Niets vermoedende kopers denken de slag van hun leven te hebben geslagen door een nieuwe A-merk golfclub voor een prikkie te hebben gekocht. In praktijk loopt het uit op een grote teleurstelling. De leidende golffabrikanten geven miljoenen uit aan technische doorontwikkeling van golfmateriaal terwijl al deze kennis en ervaring ontbreekt in nagemaakte golfclubs. 
 
Grappig maar leerzaam is onderstaand YouTube vlogs waarbij één van de bekendste reviewers van nieuwe golfclubs Rick Shields met opzet een gekopieerde TaylorMade M6 driver (2018) heeft aangeschaft om deze te vergelijken met het origineel. Het tweede filmpje legt hetzelfde fenomeen bloot met fraaie kopietjes van Titleist AP2 ijzers. Erg vermakelijk... watch and learn :-)
  

Welke clubs wel en welke niet? 
Van alle grote topmerken zijn er inmiddels wel modellen gekopieerd en in illegale uitvoering nagemaakt. U denk wellicht dat u als fanatieke golfliefhebber zo'n imitatie golfclub direct zou herkennen wanneer het u wordt aangeboden. Nou, dat ligt nog helemaal niet zo voor de hand. De kwaliteit van nagemaakte drivers en ijzers is soms optisch namelijk verbluffend goed. Dagelijks gaan er vele A-merk topclubs door onze handen. Voor ons 'insiders' is een counterfeit golfclub meestal duidelijk te herkennen. Gelukkig is slechts een enkele kopie zó fraai gekopieerd, dat zelfs met het origineel ernaast, het voor ons steeds lastig is om te ontdekken of we te maken hebben met echt of kopie. Vaak argeloze mensen worden slachtoffer en betalen honderden euro's voor nep. Dan sta je toch erg beteuterd te kijken wanneer je als single-handicapper met je nieuwe koopje, bijvoorbeeld een kakelverse TaylorMade M6 driver, full swing niet verder slaat dan 125 meter als je 250 gewend bent... Dat kan nooit de bedoeling zijn. 
Hoe voorkom je de aanschaf van imitatie clubs?
De beste tips die we u kunnen geven is: "gebruik je verstand". Is de prijs veel lager dan bij ons op GolfDriver.nl, dan kunt u er vanuit gaan dat er iets serieus mis is. Wij betalen bij onze leveranciers de laagste prijzen door het grote volume van onze afname. Onze verkoopprijzen zijn daardoor meestal scherper dan elders. U kunt er bij GolfDriver.nl in ieder geval vanuit gaan dat ALLE clubs van origineel fabricaat zijn en er absoluut geen valse, nagemaakte golfclubs worden verkocht. Heeft u vragen over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op via onze klantenservice.