Welke golftas kan ik het beste kopen?

Welke golftas kan ik het beste kopen?

Uw golfclubs gaan mee de baan in, keurig opgeborgen in een golftas. Is die tas aan vervanging toe, dan kan de stress toeslaan! Welke tas moet ik nou kiezen? Deze blog zou dan zomaar interessant voor u kunnen zijn. GolfDriver.nl is uw licht in de duisternis en we vertellen u graag over de verschillende soorten golftassen die verkrijgbaar zijn. Gratis aankoopadvies ;-)

Een golftas is een golftas....

Golftassen aankoopadviesVoor veel mensen zijn golftassen allemaal nagenoeg hetzelfde. 'De éne is wat mooier dan de andere maar heel spannend is het niet'. Ach... wij bij GolfDriver.nl denken dat het maar net is hoe je er tegenaan kijkt. Los van uw merken voorkeur, zijn er verschillen waardoor u als golfer wel degelijk het verschil merkt. Misschien wel zoveel dat u zich er wel of niet kapot aan kan ergeren...


Welke soorten golftassen zijn er?

Om een zinnige keuze te kunnen maken, is het handig om te weten waar u op moet letten. Voor de hand liggend is de belangrijkste keuze: standbag (=draagtas) of cartbag (=trolleytas)? Er zijn nog steeds golfers die het prettiger vinden om hun golfset te dragen tijdens hun golfronde. Leuk als u lekker fit bent maar uit gemak kiest het grootste deel van de golfers ervoor om de tas niet te sjouwen als dat niet strikt noodzakelijk is. Men rijdt de golfuitrusting rond op een golftrolley want een rondje 18 holes lopen kan al vermoeiend genoeg zijn. En als u geen grote ronde gaat lopen maar alleen ballen gaat slaan op de driving range? Tsja... tijd voor 'namen en rugnummers'...

Bekijk al onze Golftassen

Cartbags, ook wel trolley tassen

Een cartbag is gemaakt voor op de trolley. Er zit wel een draagband aan maar die is meer bedoeld om uw tas in en uit de auto te sjouwen dan om er mee rond te hobbelen over de golfbaan. Een moderne cartbag is groter / dikker en zwaarder (grofweg 2 tot 6 kg) en vaak ook veel ruimer dan een standbag. Gewicht en grootte worden natuurlijk ook minder belangrijk als u de tas tóch op een golftrolley vervoert, dat ligt voor de hand. Cartbags hebben doorgaans veel meer ruimte om kleding en accessoires in op te bergen. Ook is de doorsnede van de top van de cartbag veelal groter én ingedeeld in meer aparte vakjes. Veel clubs meenemen en ze netjes gescheiden houden is dan ook beter te doen in zo'n trolley tas. 

Bekijk al onze Cartbags     Bekijk al onze Standbags


Standbags, ook wel draagtassen

Een standbag is per definitie gemaakt om uw clubs mee te dragen tijdens uw golfronde. Deze draagtassen zijn voorzien van een onderstel dat uit klapt zodra u de tas neerzet (de kwaliteit en stabiliteit van dat onderstel verschilt overigens fors). Omdat u ermee moet sjouwen, zijn deze tassen vaak een stuk lichter in gewicht, zo grofweg 1 tot 3,5 kg wat ook ten koste gaat van de ruimte om kleding en accessoires mee te nemen. De handzame standbags zijn namelijk ook smaller / dunner (maar niet minder hoog). Bijkomend voordeel is dat u niet met een trolley auto-in-auto-uit hoeft.

Staffbags en Pencilbags / Weekendbags

Naast de meest verkochte cartbags en standbags zijn er nog een paar veel minder voorkomende golftas-soorten. Zo zijn er staffbags, enorm grote, luxueuze golftassen die worden gebruikt als u een caddy heeft die uw uitrusting draagt of u een grote trolley heeft waar die goed op past. Er zijn golftrolleys, bijvoorbeeld de veel verkochte Clicgear trolleys, die een apart tourkit-accessoire nodig hebben om er een staffbag op te kunnen gebruiken. Let wel op want staffbags hebben rondom vakken op de tas zitten waardoor, als u hem op een golftrolley zet, bepaalde vakken niet meer goed toegankelijk zijn. Het is maar dat u het weet.
De Weekendbags en Pencilbags zijn bedoeld voor 'speciale gelegenheden'. Wilt u zo licht mogelijk de baan in, gaat uw set mee op vakantie of wilt u de driving range op, dan is een compacte Weekendbag (met of zonder onderstel verkrijgbaar) handig. Een Pencilbag is nóg compacter; deze is geschikt voor enkele clubs en heeft geen onderstel.


Bekijk al onze Staffbags     Bekijk al onze Weekendbags    

 

Waterproof golftassen: hype of noodzaak?

Steeds meer golfers kiezen voor een waterdichte golftas. Niet dat mensen bewust in de regen willen gaan golfen maar het Nederlandse klimaat verrast ons nog wel eens tijdens onze golfrondes. Zo kunt u op hole 1 nog een prachtig zonnetje hebben, op hole 5 kan het al anders zijn. Komt u in een kort buitje terecht dan blijft alles wat u in een normale golftas meeneemt nog wel redelijk droog maar gaat het hozen, dan is alles doorweekt... kleding, schoenen, lunchpakket, portefeuille, telefoon... alles! Bij die gedachte is het slim om óf vooraf goed op buienradar te kijken óf een waterdichte golftas te gebruiken. Het speciale materiaal van dit soort tassen is écht waterproof en houdt alles droog. Er komt zelfs geen water door de (gesealde) ritssluitingen. De prijs is een stuk hoger dan die van een 'normale' golftas maar comfort kost nu eenmaal knaken.


Bekijk al onze Waterproof Golftassen

Wat is er 'dames' aan een 'dames-golftas'?

Een beetje een onzinnige vraag natuurlijk maar over het antwoord kunnen we kort zijn. Kleur en design zorgen ervoor dat een tas wel of niet geschikt is voor dames, niet meer en niet minder. Dames zijn nu eenmaal wat meer bezig met hoe de tas er precies uit moet zien qua kleur. Zo'n golftas moet overal goed bij passen enzovoorts. Vandaar de term dames golftassen wellicht wat misplaatst is...

Bekijk al onze Dames Golftassen

Wat doen we in de winter?

Draagtas op GolfDriver.nlTsja, er zijn in Nederland behoorlijk wat golfbanen waar u 's-winters niet met een trolley de baan in mag als de baan bevroren, te zacht of te nat is. De baan loopt dan schade op door de wielen en dat herstelt te langzaam in de winter. Een oplossing kan zijn om de (achter)wielen te voorzien van winterprofiel (Hedgehog winterwielen) maar meer golfers kiezen ervoor om specifiek voor de winter een lichtere standbag te gebruiken. Een tweede golftas vergt wat extra ruimte op zolder, in de schuur of in de garage maar dat is nog altijd beter dan 18 holes lang te sjouwen met uw veel te zware Cartbag. Dat blijft niet ideaal want ook al zou u het niet erg vinden om met dat gewicht dik 5 KM te lopen, Cartbags hebben ook geen onderstel dus die moet u neerzetten (maar dan waait ie om) of neerleggen (maar dan wordt ie erg vies).

 

Conclusie

Hoe u het ook wendt of keert, alles hangt af van voorkeur, of u vaak golft, wat u er voor wenst uit te geven en of u wel of niet in de winter speelt. Kortom... trek uw eigen plan, dan komt het goed. 
 
        

                                                                                                  Wonen

   

Wonen

Reacties

  1. Wilco Jordaan Wilco Jordaan

    Hoi Margot. Wat je vraagt, kan wel maar is niet ideaal. Een draagtas heeft namelijk de neiging te gaan draaien gedurende je golfronde. Dit komt omdat de achterkant niet glad is en daardoor niet strak tegen de trolley aan zit. Een oplossing is de 'Cosy' van Clicgear (check de winkel) die ervoor zorgt dat hij vaster zit en niet draait. Een cartbag blijft echter wel het best :-)

  2. M. M.

    Vraagje.

    Het zal vast niet kunnen maar is het eventueel toch mogelijk om een draag tas op een trolley te plaatsen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.